Alle indlæg af Morten Mosgaard

Bork Havn Efterskole
Langagervej 1, Nr. Bork
6893 Hemmet

Ankomst fra 10:00 fredag d. 21. juli. Ved ankomst eller kort tid derefter, får man tildelt værelse og kan begynde at sætte udstyr op i værkstederne. Kl. 12:00 er der fælles frokost og umiddelbart derefter fælles præsentation af deltagere og projekter.

Prisen for deltagelse i Sommerskole 2017 er 100,- kr. pr. person pr. døgn for lån af skolen + et beløb til mad (Beregn ca. 100,- kr. pr. person pr. døgn). Vi afregner mad før afrejse. Maden indkøbes og laves i fællesskab. Vi sover på elevværelser. Køjesengene er udstyret med madrasser, men lagen, dyne, pude, m.m. medbringes selv. Toilet og badeforhold er moderne og deles mellem to værelser. Værelser, toilet og bad og værksteder rengøres før afrejse.

Spørgsmål etc: peter@eduard.dk – så finder vi ud af det.

Glæd dig til Karins Sommerskole i 2016

Sommerskole bliver også i 2016 holdt på Bork Havn Efterskole.

Vi mødes fredag 22. juli (måske allerede dagen før) og tager afsted igen søndag den 24. juli.

Vi har fået lov at bo på Bork Havn Efterskole for et meget rimeligt beløb. Skolen er tom for elever på det tidspunkt. Heine Ravnholt, som underviser på skolen,  har fået lov til at åbne skolen for os.

Vi står selv for maden og rengøringen, og ellers er der ingen større udgifter, så det er ikke en dyr måde at holde ferie/kursus/workshop på.

Meld dig på mailinglisten, hvis du vil med, eller bare overvejer det.

Hvad er Sommerskole?

Sommerskole er et gør-det-selv kursus med fokus på programmering og teknik (alt sammen i uddannelses-/skoleperspektiv).

Det betyder, at vi, deltagerne på kurset, selv står for alt indhold, materialer, overnatning og bespisning. Som deltager melder man selv ind på, om man kan holde et oplæg, lave en demonstration, medbringe udstyr vi alle kan opleve/afprøve, vil være praktisk hjælper, kok, afrydder, musikant eller blot ønsker at deltage.

Vi bestræber os på, at programlægge en lille del af dagen, så der vil være enkelte fælles aktiviteter. Men det meste af tiden vil gå med at dykke ned i forskellige aktiviteter, alt efter hvad vi finder mest spændende undervejs.

Synes du det lyder godt, så tilmeld dig her,  og få det praktiske overblik eller klik på en af de mange andre links i menuen til venstre.

Hvad skal vi lave?

I bedste #edcamp-stil er programmet åben og helt op til os der kommer på #ommerskolesing. Udgangspunktet er programmering og teknik i alskens former, det kan f.eks. være robotter eller 3d printere. Derudover er vi alle folk, der lægger vægt på en god omgang hygge rundt om grillen ved aftentid.

Nyt tiltag – Fællesprojektet!

Til Peters Sommerskole 2017 vil en del af sommerskolen handle om, at få skabt et fælles produkt. Temaet er The Dragon of Empowerment!

Sammen bygger vi en animeret drage m. ild, der står/ligger bag en talerstol, hvor små stemmer kan få rygdækning til også at blive hørt.

Dragen skal være non-profit, men må gerne betale sin værdi i stumper og dele tilbage, så vi kan starte et nyt projekt på sommerskole i 2018.

Når Dragen engang er færdig er det meningen at den for et ganske lille vederlag skal turnere rundt på diverse makerfairs og museer og skoler mv. sammen med alle os der har medvirket til at lave den.

For at hjælpe os igennem den skabende process har følgende meldt sig frivilligt:

Heine står for 3D design, CNC skæring og “få dragen samlet” – gruppen. Der vil være adgang til en 2x2m CNC fræser der virkeligt kan ta’ fat. Lær brug og design i det små – skalér det op til dragestørrelse!

Morten står for koblingen mellem lyd og ild. Sceneeffekter for alle! Om det bliver med fuld DMX styring eller om Mortens gruppe finder andre muligheder: Der er to halvstore ildspyere til rådighed – og de skal i brug!

Tommy står for animatronix. Skal dragen trække vejret? Ha’ trækninger ved øjet? Tommy og grupper har som alle andre naturligvis frit valg på alle hylder. Der er MANGE snekkegearede motorer til rådighed.

Asbjørn står for detalje og storskala farvelægning. Paintbrush for de fine detaljer – mr. Bean for de store? Asbjørns gruppe har ansvaret for dragens yderste skin.

Mia og Winnie står for lyseffekter. I deres gruppe skal dragens hjerte måske kunne skimtes mellem skællene, de varme flammer fra maven gløde rødt i natten eller…? Der er 500 RGB PWM programmerbare vandtætte LED’s til rådighed – mm. Lær i2c programmering og styring af STORE mængder af dioder!

Mikkel står for IoT – internet of things. Dragen skal kunne tweete (måske?) eller lignende – det er igen op til gruppe at finde ud af.

Peter står for projektledelse og laserskæring. Der er en 1400×900 mm 120W laserskærer til rådighed til 3D gravering af fx. drageskæl mv.

Hvor skal vi være?

I år har vi fået lov til at være på Bork Havn Efterskole, hvor den mangeårige deltager Heine Ravnholt  arbejder. Her har vi masser af plads samt adgang til skolekøkken, hal, badefaciliteter, storskærm og masser af hurtig internet.

Opholdet koster 100 kr. pr. person. pr. døgn som inkluderer et værelse til alle, vand, varme, strøm og så videre. Bemærk at maden betales ud over dette i bedste fællesskabsstil!

Bork Havn Efterskole ligger 1 kilometer fra Bork Havn i vestjylland ved Ringkøbing Fjord, se kortet her: